JURNAL : Alhamdulillah.. Syukur Kepada Tuhan.



Alhamdulillah.

It's official. Pada 30hb November, lebih kurang pukul 9 malam, dengan satu nafas aku telah selamat diijabkabulkan. Dan pada 1 Disember maka berlangsunglah majlis persandinganku di Kuantan. Sekarang aku berada di Alor Setar, sedang membuat persiapan untuk kenduri di rumah aku pada 8hb Disember ini.

Aku = Suami. Macam tak percaya pun ada. Tanggungjawab aku sebagai seorang lelaki menjadi semakin besar. Segala apa yang akan aku lakukan selepas ini bukanlah untuk aku lagi.. tetapi untuk keluarga aku. I'm a complete man now! Doakan kebahagiaan rumahtangga aku.

To my wife, I love u so much. Thank you for believing in me. You're the only one who loves me because of who I am. I'm looking forward to a happy and wonderful lifetime with you. I'll do my best, I promise... We'll be alright.

To my friends and family, in the reality or in the cyber world.. Thanks for all your wishes and prayers. May Allah bless you. For those who wish to come to my wedding in Alor Setar on the 8th of December, please drop a comment.

BTW, yesterday (2nd of December) is my birthday. Remember a couple of years ago, in this blog, I did mentioned that all I ever wanted for a birthday present was this thing? Well, nothing, and I mean NOTHING could top the gift that I received on my birthday this year. :-)

Alhamdulillah.


21 comments:

  1. Elly Rocker said...
     

    selamat pengantin baru dari aku :)

    YATTTTAAA!!!!

    :P

  2. Iced Nyior said...
     

    ooo congrats on your wedding! and happy belated bday

  3. ...$weE+ 666... said...
     

    congrats ed! selamat naik taraf!

    kalau la laki aku tulis mcm ko tulis ni on our wedding day, syok nyer lah! tapi dia bukan kaki tulis, not even a kaki baca pun... watever lah kan... ;p kim salam wife ek...

  4. zan said...
     

    Tahniah edd.
    Selamat jugak ko bernikah ek. Semoga berjaya mengharungi suka duka hidup berdua, bertiga, ber...(tambah ikut kemampuan..) hehehe anak je ye..

    Patut la aku tak teruja langsung nak download heroes season 2 ni. Pasal 2 kipas-susah-mati heroes tetiba senyap. Sorang tengah bawak budak, sorang lagi tengah plan nak buat budak..hehehe..peace bebeh

    Anyway, CONGRATS!

  5. Nazim Masnawi said...
     

    Butolah, Edd. Dulu lu jugak ajar wa, why pay when you can have 'em for free? Ni sekarang camni lak, apa citer?!?

  6. sk8edge said...
     

    Dude..congrats and welcome to the club..

  7. ANZO the BLOG said...
     

    selamat pengantin baru..
    ALLAH selamatkan kamu..
    huhu..

  8. pjoe said...
     

    tahniah!
    slmt pngntin baru!

  9. Edd Vedder said...
     

    elly - thanks

    iced - thanks and thanks!

    zizie - Insyaallah. Aku pasti kalau suami kau suka menulis, he will write the same thing. :)

    zan - thanks. Kipas susah mati takde masa.. tapi tak bermakna aku tak tengok.. hehe.

    nazim - shut the fark up, u little homewrecker!

    sk8- thanks dude.

    anzo - terima kasih

    pjoe - thanks dan terima kasih.

  10. Nazri said...
     

    tahniah beb.

  11. carvedijan said...
     

    Tahniah Edd....semoga bahagia sampai ke anak cucu

  12. ~comei~ said...
     

    congrats to edd & ayat.. selamat pengantin baru.. sorry tak dpt hadir.. (happy belated birthday)

  13. ajami said...
      This comment has been removed by the author.
  14. ajami said...
     

    Salaam bro!

    welcome to the club!

    really sorry (100X) coz lama X mai sini..

    semoga kekal ke akhir hayat bro+wife ;-)

  15. ajami said...
     

    btw.. if kau+wife free ari ahad nih16/12 4pm, jom aku blanja tgk ANAK HALAL dgn blogger2 lain.. brani?

    if mau.. email me at:
    bicaraskrip@gmail.com

  16. ayobkelubi said...
     

    bro, lu dah kawin rupanya.lama giler tak singgah blog lu.

    anyway.tahniah dan semoga hingga ke syurga kalian berdua.

  17. Nazim Masnawi said...
     

    Pst, pst, best kawin?

  18. sHa shinizzle said...
     

    congrats Edd

    hope you're enjoying the new title. hehehe. AND of course, new chapter in your life! aku tunggu another chapter plak... (read : biler ndak ader baby? :D)

    and so sooo sori lambat wish :D
    busy laaa

  19. Jackass Hati Kejam said...
     

    sweet gila punya!~

    congrats~

  20. palie said...
     

    owh... dah kawin... tahniah bro...

  21. Edd Vedder said...
     

    terima kasih kawan-kawan semua..!!

Post a Comment