WEB : I Help Set A World Record.. And It's Official.

"..We did it! We set a Guinness World Record for the most software downloads in 24 hours. With your help we reached 8,002,530 downloads. You are now part of a World Record and the proud owner of the best version of Firefox yet!" -- Email from Google.

I'm actually part of something big now.
It's actually kinda' cool.
And I got a certificate for it..
Wanna see?
:)




8 comments:

  1. Elly Rocker said...
     

    damn! hari aku dolot tuh, punyerla teruk web mozilla, aku cube nak menjadi "salah satu". setelah berhempas pulas refresh, akhirnya aku dpt dolot! ya!! page mozilla bg aku firefox 2.o.o.14! dan aku br sedar yg aku dolot bukan firefox 3. aku cuba lagi, tetap firefox 2.0.0.14 (aku rase mozilla dah pening kot pasal ramai yg dolot pagi tu. akhirnya aku tak dpt langsung dolot! tak dptla sijil aku :( esoknya baru aku dpt dolot firefox 3. tapi aku dah uninstall dah. aku rase aku lebih selesa guna 2.0.0.14 (arini dah 15) apepun aku sgt mencintai mozilla firefox! viva la fox!

  2. Edd Vedder said...
     

    elly..
    ala, rugi la ko x dapat donlot. Kalau tak boleh sesama catat world record. hehe..

    Anyway, aku rasa Firefox 3 is much,much better than the previous version in terms of security dan ease of use. Actually Firefox version apa pun sama aja, yang membezakan cuma cara kita customize extensions dan add-on dia. Lagipun nanti aku rasa, banyak extensions dah x compatible dgn version 2.XX. Semua dah upgrade ke version 3.XX.

    Nanti, kalau aku rajin, aku akan blog pasal mozilla extensions yg aku pakai.

  3. sHa shinizzle said...
     

    Edd, thanks for the heads up before. mujur sempat download v3 ni, dapat jugak cert. Hehehe :)

  4. zan said...
     

    Edd.off topic..
    Nak tanya masa zaman muda (??) ko dulu, ada tak ko join channel IRC called Music.net or Soundroom? Just curious...

  5. Edd Vedder said...
     

    sha..
    you're welcome. :)

    zan..
    woo.. dude. IRC tu zaman purba dulu, hehe. BTW, aku IRC dulu selalu lepak di channel kawan2, jarang ke public channel. Music channel biasanya aku masuk utk download lagu aja. Kenapa beb?

    IRC masih popular ke nowadays?

  6. zan said...
     

    Erm..tujuan aku tanya ni pasal 2 channel tu memang bukan channel public even musicDOTnet nak masuk kena pakai password. Pasal baru aku terperasan. Nick ko ni macam somebody yang aku pernah kenal masa zaman2 aku "menjalangkan" diri kat IRC dulu..hahaha.

  7. Edd Vedder said...
     

    'menjalangkan'.. hehe.

    definitely not me.. sebab aku x pernah guna nick eddvedder.

    maybe edd vedder yang betul, dari Pearl Jam kot.. muehehe,

  8. zan said...
     

    hahaha.. bagusla kalau ko bukan orang yang aku maksudkan tu..er..ko mesti ada ym kan? kasi nick ko kat aku. leh aku add ko..kalo ko rajin, ko add aku : clashead80

Post a Comment