JURNAL : Penat.Penat.Penat.

Hey folks.. it's been a while. Got caught up in things involving work and life in general. Aku pindah lagi. Nope, bukan pindah rumah, walaupun kepada yg pay attention kepada tulisan aku dlm blog ni, aku tergolong dari puak nomad kerana terlalu kerap pindah rumah. Tapi this time aku pindah ofis, dari ground floor ke tingkat 4. Walaupun dekat tapi u could imagine moving the whole IT Dept kepada satu tempat baru. Penat.

Aku baru balik dari kursus BTN 5 hari di Kem Alor Gajah. Kepada yg tak tahu, semua pegawai kerajaan wajib ambik kursus BTN di kem2 seluruh Malaysia. Kursus kenegaraan ni ada ujian, so penting untuk semua pegawai pergi untuk sahkan jawatan. So apa yg aku dapat dari kursus BTN yg sememangnya meletihkan dari segi mental (brainwash) dan fizikal (kembara dalam hutan) ni ? Penat.

So aku dah grad. Terima kasih kepada yg memberi ucapan tahniah. I'm thinking of improving myself now that aku dah ada ijazah baru. Kalau ikutkan hati, nak aja aku berenti keja arini. Dah muak kerja makan gaji. Nak cari duit sendiri, jadi cepat kaya. Cepat kawin. Aku dah banyak survey, Malaysia rupanya dah ramai jutawan internet. Memang menarik kalau baca cerita-cerita kejayaan diaorang. Terpikir jugak, aku tiap-tiap hari online dalam internet, tapi aku tak buat apa-apa untuk cari duit melalui internet. Banyak cara untuk tambah income. Kenapa tak ambik peluang. Mana nak cari idea untuk buat online business? Apa yg aku dapat dari berpikir ni semua? Penat.

Hidup ini memenatkan. Namun harus diteruskan.

11 comments:

  1. Nazim Masnawi said...
     

    Tahniah, fucker!

  2. Edd Vedder said...
     

    thanks, muthafucka. Eh..Mutha-bowie-fucka.

  3. Zack said...
     

    STFU, mo-fos!

    Welcome back, Edd!

  4. Nadia said...
     

    "...tapi kita perlu hidup...kita perlu terus hidup.."..

  5. Iron Board said...
     

    business internet..? hmm...fikir baik2 dulu. Tak seindah yg kau sangkakan...

    tahniah bro... aku pun tak sabar nak grad nih...!

  6. Edd Vedder said...
     

    thanks ironboard.. mmg business internet ni kena kaji dulu, baru leh buat. Tapi there's no harm in trying right?

    ..ko kata kalau masuk blog aku pc hang? dah ok ke? Aku pun tak tahu kenapa hang.. yg lain takde plak complain. PC ko kena tukar kot.. hehe.

  7. Iron Board said...
     

    mmg pun, kerja kat insurans co. ni, jgn harap nak dpt PC baru...semua recycle jer...

    hari ni pulak monitor aku dah start ada bunyi berdesing pulak, nasib baik tak meletup...!

  8. Iron Board said...
     

    baru aku perasan si Nazim dah pakai muka David Bowie pulak...!

  9. ~comei~ said...
     

    huh penatnya baca entry ni..

  10. ARA PAYUNG said...
     

    "Brade...kita perlu truss idupppp!" ----> Osman Tikus, Kembara Seniman Jalanan

  11. swan said...
     

    sorry Edd,

    Belated congrats but still sincere tau

    Hidup ini memenatkan...memang betul kekadang aku ingat nak tinggalkan sumer and lari dengan my Christian...Christian Bale and live happily ever after dengan business internet..but im a realist so must you bro

Post a Comment