Oscar 2006: Americans don't want cowboys 2 b gay

So Oscar 2006 was over. Everybody knows the result. (...Rachel Weisz won! Yeahh!) There's a few suprises here and there, but overall it's OK. So why didn't Brokeback Mountain win?

There's a lot of answers to that question. But I like what BM screenwriter Larry McMurtry told reporters backstage after the Oscar ceremony.

"...I believe that Crash's setting in Los Angeles helped it because many of the 6,000 members of the Academy of Motion Picture Arts and Sciences live in the city. Plus, Americans don't want cowboys to be gay,".

Nuff said.

You should also check out The Conservative Voice website to understand what America think.

7 comments:

  1. Nazim Masnawi said...
     

    Aku bakar TV aku masa diorg umum Crash menang best picture. Aku bakar pastu aku kencing kat abu dia.

  2. Edd Vedder said...
     

    haha.. masa dia umum crash menang tu aku terus terpikir, mesti Fadz suka gila dan mesti Nazim menyumpah seranah..

    ..hehe!

  3. budak baik said...
     

    The reason why Brokeback didn't win is, just ole Mia said it, it's been built up too much.

    Interest in Brokeback peaked too early, voters were tired of hearing about it and no longer saw it as the loveable underdog. Besides, it was going to win anyway, so why not vote for something else?

  4. Anonymous said...
     

    well said.. but of course,academy awards are more about perception and politics than reality. so go figure!!

  5. JIMI said...
     

    Aku tak berapa geram sangat dengan kekalahan Brokeback Mountain as Best Picture. Aku cuma bengan dengan kekalahan paradise Now.

    Seperti org kata, Namanya Oscar - full of politics. Even George Clooney dinaikkan atas sebab itu - politik- kan. Tengoklah what happen to Mel Gibson dan Passion of Christ last year. Dia cakap filemnya tidak akan dipromosi secara pakej yang ekstensif. Biar filem itu naik sendiri. Then, tengok lah, berapa kategori sangat filem itu tercalon.

  6. fadz said...
     

    aku sokong jimi..actually, aku tak berapa suka crash menang, sebab nampak sgt, BBM patut menang..but well, here's hollywood to u...macam yg berlaku pada paradise now...anw, kwn LA aku kata, deme suka cuba menangkan crash sebab deme dah bosan tgk filem lokasi tempat lain saja yg menang beberapa tahun yg lepas, jadi ni vengence mereka, walaupun mereka peduli apa BBM jauh lebih baik dari crash, so go figure..

  7. Edd Vedder said...
     

    ..Oscar tahun ni dh jadi mcm Festival Filem Malaysia la plak. Minus the bitchiness of Raja Azmi, of course.. hahaha.

Post a Comment