Historically Lucky

Last night was historical as far as I'm concerned. Seperti yg aku pernah tulis sebelum ni, seumur hidup aku, aku tak pernah menang anything from a lucky draw. Almost dalam semua lucky draw yg aku sertai, the situation is always the same: everybody sitting next to me will always win dan nombor yg menang hadiah biasanya lari satu nombor atau terbalik dari nombor yang aku pegang. It's always like that. But not last night...

Yup, for the first time in my life, I broke the deadlock. I won the freaking lucky draw!! Hooray for me..! Semalam office aku menganjurkan annual dinner (which is long overdue) and one of the interesting highlight is of course the lucky draw event. The prizes consist of TVs, DVD players, digital cameras, video cameras, laptops, home theater systems, washing machines, refrigerators and so on. Phew..!! Memang interesting. Nak tahu apa yg aku menang..? Here comes the sad part..

A freaking table lamp..!?! Yup, hadiah yang paling murah sekali dalam 200(!) hadiah yg dioffer pada malam tu. Talk about being 'lucky' for the first time huh..? But nevertheless, I'm ecstatic not only because ini kali pertama aku menang lucky draw. Tapi disebabkan the situation has been reversed. Last night, the people sitting next to me didn't win and that's the reason why I'm bragging here.. haha! Sorry losers.. at least I had a table lamp that I could use... haha.

6 comments:

  1. Kutu-Kutu Rock said...
     

    heheheh...ko ni mcm hubby aku la..but luckily, his luck is getting better, i supposed. dulu yg dia menang sume hampeh2, anyway, the last gift he won was a modem. tu pun dah meletup kena kilat! nasib baik modem yg kena. talkin'about lucky, huh?..
    ;-)

  2. Zack said...
     

    Congrats Edd!
    Biasa la, start ngan benda2 kecik dulu...nanti baru dapat yg goddamn besar punya !! (mcm kereta ke, hehe).

  3. Edd Vedder said...
     

    zack, nad..

    hope that this is the beginning of my reversal of fortune. Mana la tahu rezeki aku pas ni makin murah kan..

    zack, boleh turun ilmu sket tak camana nak menang contest? Aku tengok Kunci Khazanah sekarang makin susah soalan dia. ..

  4. ~comei~ said...
     

    sy penah dpt cabutan bertuah sekali jerk. tu pun tak percaya gak lagi. dptla tumb drive ada logo tpt kerjaku. hehe. rezeki.. alhamdulillah..

  5. Edd Vedder said...
     

    dpt jugak thumbdrive. ini lampu. lampu meja.. sedih.

    :)

  6. ARA PAYUNG said...
     

    Lu ni mmg senasib dgn gua. Mmg takde luck dlm lucky draw. Dan selalunya mmg org sebelah yg akan menang!!

    Disember ari tu gua pegi dinner press night DRB Hicom. Lucky draw mmg grand gile!! Minah yg dok sebelah gua memang hp nokia yg gempak tu! Lupa model ape tp rege RM1k lebih la!

    Last week gua gi dinner Osim (produk urut kaki & badan). same jugak, amoi yg duduk depan gua menang I-Squeeze, alay urut kaki yg memang jadik idaman gua sejak dulu! Cisss!!!

    Aku cume pernah menang lucky draw 2x jek. Satu dpt modem internet utk streamyx dan satu lagi dpt red wine (nak buat apa?)...

Post a Comment