.. the European wave is coming again.!

.. dah kul 8 lebih and i'm still at the office. Last 2 days my office had this network problem and I couldn't acess to the internet macam biasa. Line lembab and kejap ada kejap takde. So semalam aku ada kelas AI kat UKM KL. Kelas dia buat dalam lab so aku pun apa lagi.. lepas geram online la. Aku tengok dalam blog aku ramai jugak yang tinggal komen. Otai2 bloggers pun dah melawat blog buruk aku ni.. That's very positive. I promise there will be more interesting topic to talk about. Thanks 4 the support.!

It's that time of the year again ladies and gentlemen. CHAMPIONS LEAGUE is coming again..!! Minggu depan dah start. Ini antara yearly event yang memang aku suka sejak dari dulu lagi. It's the battle of the champions. Europe's best competing with each other. Ini adalah masa untuk sesebuah pasukan tu untuk membuktikan samada dia tu jaguh kampung ataupun power nak mampus..!! Here's the list of the groups and this season contenders :

Group A
Bayern Munich
Juventus
FC Brugge
Rapid Vienna

Group B
Arsenal
Ajax
Sparta Prague
FC Thun

Group C
Barcelona
Panathinaikos
Werder Bremen
Udinese

Group D
Man Utd
Villareal
Lille
Benfica

Group E
AC Milan
PSV Eindhoven
Schalke
Fenerbache

Group F
Real Madrid
Lyon
Olympiakos
Rosenbourg

Group G
Liverpool
Chelsea
Anderlecht
Real Betis

Group H
Inter Milan
FC Porto
Rangers
Artmedia


Dalam group A aku rasa memang obvious Bayern dan Juventus akan top the group. Juventus ngan Bayern ni memang maintain form dia dalam UEFA Champions League (UCL) . Susah la untuk Brugge ngan Rapid Vienna nak cantas.

Group B ada team rival aku yang aku paling tak suka iaitu Arsenal. So aku harap mmg la dia tak lepas. Ditambah pulak dengan rekod buruk Arsenal dalam UCL. Tapi tengok group dia, cuma Ajax aja yang boleh bagi saingan sengit kan..? Tolong la FC Thun..! Buat kejutan sket..

Group C ada team yang aku rasa main bola paling stylish sekali iaitu Barcelona. Maybe Werder Bremen dan Barcelona akan top the group tapi aku tengok Udinese punya form pun boleh tahan gak..

My team is in Group D. Man Utd will definitely top the group this year. And aku tak sabar nak tengok MU lawan Villareal di Old Trafford. Bukan apa, aku nak tengok Diego Forlan main semula kat Old Trafford. Kalau dia score dan terbukti yang dia memang power, memang sah la dia hebat dan better main di Spanish League. Tapi kalau dia main cam sial, memang sah dia ada badi kat Old Trafford.. :)

Group E ada team yang aku rasa macam confirm akan masuk final UCL lagi tahun ni iaitu AC Milan. Dia dah ada Gillardino pastu dia beli Vieri. Jangan lupa yang dia still ada Shevchenko. And Pippo Inzaghi. Defend dia tak yah citer la.. Memang yang terbaik di Eropah. Mmg power gila team ni. Tapi jangan lupa yang dia akan main di negara badi dia iaitu Turki bila lawan Fenerbache nanti. Maybe peluang untuk PSV Eindhoven to top the group.

Real Madrid. Group F ni memang dia punya. The Galacticos really has it this year. Aku kagum gila dengan Robinho. Budak ni memang bakal jadi bintang besar dunia. Semalam baru confirm yang dia beli Sergio Ramos. So good news untuk defend dia yang tak berapa nak ok sangat. Julio Baptista pun ada.. hmmm. Tapi kekadang terlalu banyak star dalam satu team pun tak menjanjikan kemenangan yang total. If they mess up, Lyon will definitely take advantage.

Group yang paling orang suka nak cakap and suka nak tengok is Group G. Dalam tu ada the UCL trophy holders iaitu Liverpool dan jugak team yang makin lama makin poyo iaitu Chelsea. Aku punya instinct kuat mengatakan yang Anderlecht dan Real Betis akan buat kejutan dalam group ni. Sebab diaorang 'dark horse' so pressure tak kuat. I really hope they will top the group.

Group H is a three way competition. It takes a miracle for a club like Artmedia to win. Inter Milan macam biasa akan bergantung kepada atas super-power strikernya, Adriano. Baru start musim baru bola sepak tahun ni, mamat ni dah buat 2 hattrick..!! Memang dia akan jadi top scorer lagi tahun ni. Ditambah pulak dengan kehadiran 2 kuda tua yang masih boleh pakai, Figo and Solari, aku rasa Inter Milan akan top the group. Porto is a one hit wonder dan aku rasa bolasepak dia membosankan. Aku suka tengok Rangers main and I really fancy them to follow Inter to progress to the next round.

Biasa musim UCL ni, aku ngan bebudak ofis aku ni akan compete dalam UCL Fantasy Football. Tapi aku website dia (sini) still tak bukak lagi. Takkan takde kot tahun ni? Ala.. bosan aaa. Takkan kitaorang nak compete EPL Fantasy Football aja. UCL Fantasy Football mencabar sket sebab ramai sangat star dan ia akan membuatkan players pening kepala every week untuk memilih pemain dalam team dia..

Man Utd for Champions League! Come On U Reds..!!

1 comments:

  1. Nadia said...
     

    waaa...tenkiu...tenkiu sbb membesarkan font blog anda. :-) much better, especially for a rabun gurl like me!

Post a Comment