JURNAL : The Tall, The Short and The RM15


It's the weirdest thing.. I'm sure that most Malaysian don't even know about it, but last week the World Tallest and World Shortest Man (..that's what the organizer claimed) were in Malaysia. They were brought here from Pakistan by Pasaraya KK (..what?) as part of their charity program. You can take one photograph with both of them for RM15 and all the proceeds will be donated to charity.

Actually aku terserempak dgn diaorang ni by accident. Aku dan girlfriend aku baru selesai makan malam, dan bila kitaorang lalu alongside Ampang Waterfront, nampak mcm ramai gila org kat Pasaraya KK tu. Ingatkan ada jualan murah ke apa ke, tiba-tiba nampak satu bayang manusia tinggi gila kat depan kedai tu. I was like "..Shit! That guy is so damn tall. We got to take some pictures of him." Mmg la diaorang ni tak se-famous selebriti Bollywood atau pemain kriket Pakistan. Tapi it's the world tallest+shortest man, dude. The freak of nature themselves. Ingat senang ke nak jumpa. Dekat Pasaraya KK depan umah aku plak tu..! Gila..!. So we rushed back to get the camera, dan berenti depan Pasaraya KK tu untuk amik gambar.

Aku baru aja nak snap gambar diaorang, sekali dia punya security or organizer or whatever, bagi isyarat dekat aku and he said "..Sorry sir. No free pictures please. You have to pay RM15 for a photograph. " Fark.. RM15? R u kidding me..? He go on to say that the money will go to charity, bla, bla, bla. Charity apa aku pun tak tahu, tak nampak pulak ada mention kat mana-mana. Aku rasa mcm berat pulak nak spend RM15 untuk sekeping gambar dan duit aku tu disedekahkan kepada 'charity' yang aku sendiri tak tahu wujud atau tidak. So kitaorang pun blah aja la.

Anyway aku sempat snap satu gambar curi kat atas tu, in case kalau orang ingat aku tipu. Tapi pelik jugak aku, kenapa takda exposure langsung. Mcm illegal aja. Hmmm..

9 comments:

  1. Lizzam said...
     

    tallest man bukan org taiwan ke?tak salah la, yg pasti org cina.

    tapi yang "tallest and shortest men" tu dah pernah datang dah. parents gua jumpa kat jusco bukit raja. diorang tu, kesian pulak. dah jadi sarkis bergerak...aku pasti apa derang cuma nak hidup macam orang lain...ek...

  2. Edd Vedder said...
     

    Lizzam,
    Aku pun x sure tallest man dari negara apa. Aku google dlm web, ada banyak plak tallest man dalam dunia ni. Tak tahu la aku..

    Diaorang dh pernah datang ke..? Maybe aku aja yg tak tahu kot. Hehe.

    Tapi mmg kesian gak tgk si tallest man tu. Dh mmg tak larat nak berdiri, siap ada kerusi khas utk dia rehat. Bleh nampak la mcm sakit aja dia nak berdiri tegak.

  3. Zack said...
     

    Bak kata sorang heckler dalam Deuce Bigalow: Male Gigolo ~ 'That's a tall bitch!'

    Tak berbaloi la. RM15 tu, boleh beli dua kotak Dunhill 20's. :P

    PS: Edd, kau dah tukar ke Blogger Beta tu ke? Ok tak?

  4. Edd Vedder said...
     

    zack..
    Dunhill 20? I'm a Marlboro man. 14s only please. :)

    Aku dah tukar Blogger Beta tadi. So far so good. Interface nampak lebih clean. Cuma kena sign-in dgn google account instead of blogger. Kalau nak comment pun kena pakai google account. Dan aku rasa kalau upload posting baru, lebih cepat. Well, that's my opinion..

  5. Nazim Masnawi said...
     

    Freeeaaakkk!!!

  6. Anonymous said...
     

    Dear Edd,

    Appreciate if you could fwd me your email addres to iesta@tv3.com.my so that we can inform you if future happenings within GBSB & Alternate Studio.

    tq,
    TI

  7. ARA PAYUNG said...
     

    Edd, aku pernah interview mamat ni dlm taun 2004 dulu. Nama dia Ijaz Ahmed, org Pakistan umur skang baru 26 taun.

    Psl tangkap gambo kene charge RM15 tu aku tak tau la plak, tak tau jugak whether illegal atau tak. Yg aku tau dulu dia dtg sini Hotel Grand Season (depan HKL) yg sponsor dia. Kira dia jadik duta hotel tu sbb hotel tu adalah hotel paling tinggi kat Malaysia.

    Memang tinggi gila mamat ni, aku paras pusat dia jek. Hehehehe

  8. maddox said...
     

    edd, beta version ada sikit sucks la beb. Alignment senang lari. Uploading gambar cam ci*ai. temang memang interface nampak clean.

  9. bicaraskrip said...
     

    edd,

    lu duk area ampang erk?.. my inlaws kt jln ikan emas, kg.tasek.. ni bleh skali-skala lepak ampang WF tu (yg aku pon Xpenah singgah! w/pon ari2 selalu lalu dpn tu!!!).. btw, aku dunhill 20's.. always buy double-packs! bini aku dah imune!.. huhu!

Post a Comment