Cornell is The New Bond Maestro

Former guitarist and frontman for Soundgarden, currently leader of the Audioslave rock band, Chris Cornell has been signed on for the latest 007 project, the producers announced yesterday.

Titled "You Know My Name," the track was co-written by Cornell and Bond composer David Arnold, according to a press release.

Cornell has been chosen for such an important 'assignment' because of his sound, 'both soulful and thoughtful', and because he is considered as 'the perfect compliment' to the film, a spokesperson said.

Nevertheless, Cornell is the first man to sing the movie theme since 1987, when A-Ha frontman, Morten Harket, sang 'The Living Daylights'. - Yahoo News


Cornell singing the new Bond's Theme? Damn, can't wait to hear that. It's gonna' be hot!
Finally.. something to be excited about upon the release of Casino Royale.

10 comments:

  1. Nadia said...
     

    ahhhh...cornell...suara yg lazat..;-)and yes, he is soulful..tak sabo nak tunggu the song.

    "...Qu'elle changera le monde
    Mais elle ne peut pas me changer.."

  2. Nadia said...
     

    err..what about lagu 'live n let die' yg guns n roses cover? lagu tu theme song james bond gak kan?..anyway, aku suka lagu ni.

  3. Edd Vedder said...
     

    eddie vedder, scott weiland dan chris cornell bagi aku adalah 3 orang rock vocalist yg terbaik di dunia (sehingga sekarang). Soulful, melodic yet full of anger and pain. Vocal diaorang yg membawa emosi pada setiap lagu yg dinyanyikan.

    ..live and let die GNR bukan specifically untuk filem Bond. Personally, aku tak berapa suka dgn versi GNR. Maybe sbb aku rasa version Beatles dah mmg perfect.

  4. Nadia said...
     

    ahhh..tepat skali. vedder, weiland, cornell. awesome threesome?! heheheh...;-) dengo vedder & cornell nyanyi duet dlm "hunger strike" pun dah meletuppp...(anyway, skang aku tgh gile lagu "say hello to heaven" - cornell nyanyi).

    ohh, aku ingatkan GNR nyanyi utk pelem tu..heh..anyway, aku ni kalo axl nyanyi, aku slalu terconcentrate kat apa yg dia pakai, esp spandexnye..hehehe...maybe sbb tu la aku tak perasan sedap ke idak lagu tu compared to the original one. hehe..

  5. ayobkelubi said...
     

    cornell nyanyi lagu jebon?.fuh,ini mmg sudah gerek!.

    ya, vedder,weiland and cornell mmg superb rock vocalist.

    and how about brit rock edd?. ko suka tak?.

    buat ah satu entri abou brit rock,ko ngan zack bergabung. mesti cara!.

  6. Edd Vedder said...
     

    nadia..
    ko concentrate on Axl's spandex ke atau package di sebalik spandex itu? haha..

    ayob..
    boleh dikatakan aku suka jugak la ngan brit rock. Band-band mcm Oasis, Blur, Suede, Pulp, The Verve, Stone Roses, Primal Scream, etc.. mmg ada beberapa lagu yg aku layan. Tapi grunge still masih tetap di hati. maybe Zack bleh elaborate kot..

    Tapi kalau ko suruh aku pilih satu band British yg memang patut dilayan sekarang ni, semestinya aku akan cakap Arctic Monkeys. Buy their album.!

  7. Zack said...
     

    Weh, trend ke hapa ni, tukar template! Alamak, dah ada update la aku tak perasan pulak.

    Edd, Kurt Cobain tak masuk senarai ko ke ? Yup aku pun suka Cornell dan Vedder, tp Weiland agak kureng sikit. Aku lagi prefer Bono, Layne Staley, Dave Matthews, Billy Corgan (sengau2 pun sedap…), Mawi, Michael Hutchence, James Hetfield, dan (ahem) Wentworth Miller (hey, dia baritone, ok). Cornell dan Vedder pada aku, memang perintis dan sumber inspirasi kepada wannabe2 lain yg equally good, but not as good seperti Gavin Rossdale (Bush), Scott Stapp (Creed), Chad Kroeger (Nickelback) dan Jason Wade (Lifehouse).

    Ha’ah la, baru sekarang aku perasan lagu Bond kebanyakkannya pempuan yg nyanyi (aku tak brapa ingat yg lain tp aku suka the ones by Sheryl Crow and Garbage).

    Nadia, aku kureng sikit kalo org lelaki pakai spandex ni. Meremang ko! (malu dong!)

    Brit-pop? Hmmm… aku suka gak tapi dah lama la tinggalkan genre tu. Aku suka Oasis, Blur, Ocean Colour Scene, soundtrack Trainspotting, dan entah la dah lama gila tak dengar. Baru hari tu aku kuarkan balik kaset dubbing lagu2 Blur sebab anak aku suka Song 2 (drp filem pendek BMW- Star). The Verve tu bukan ke one hit wonder, sbb as far as I’m concerned lagu dia yg feymes satu jek- Bitter Sweet Symphony.

    Arctic Monkeys? Ada jugak aku download lelagu diorg, as well as The Kaiser Cheifs, tp tak seswai rasanya ngan telinga aku. Aku lagi suka Keane dan Snow Patrol (mungkin aku dah mellow down sikit semenjak dua menjak ni, I dunno).

  8. Edd Vedder said...
     

    zack,
    Cobain mmg the one n only, tapi vocally aku rasa ramai yg better. maybe gak sbb cara dia nyanyi camtu kot.

    aku agree dgn kau pasal Layne Staley dan M. Hutchence. Tapi perlukah kau sebut Mawi & Wentworth, the 2 baldy's pujaan hati kau dlm komen ini..? Baritone..?? hehe... nasib baik ko tak mention Zed Zaidi.

    The Verve bukan one hit wonder bagi aku, walaupun org kenal diaorang dgn Bitterweet Symphony aja. Richard Ashcroft adalah antara penulis lagu yg terbaik di dunia. Simple as that..

    Aku pun suka Keane & Snow Patrol.. tapi tah la.. Arctic Monkeys membuatkan aku bergoyang kepala, berhentak kaki dan bernyanyi tiap2 kali aku pasang cd diaorang.

    Mungkin jugak sbb aku masih muda dan kau dah tua.. :)

  9. Zack said...
     

    Ya, ya, aku mengaku part tua tu...:)

    PS: Aku suka Zed Zaidi berlakon aje. Part menyanyi dia sucks big time.

  10. ayobkelubi said...
     

    talk about donloding songs kat tmpt kejer aku?.sucks, slow giler babs nyer connection.tensen aku.

    richard ashcroft mmg tulis lirik yg mengancam jiwa. ko dah pernah dgr album solo dia?.boleh tahan gak.

    chris martin pun superb gak walaupun suara dia macam tersepit-sepit sket.

    aku ada browse ari tu,jumpa wenworth miller punyer mp3, i meant dia punya first and ever single kot?. ;)

Post a Comment