Aku nak jugak buat ni --->The Movie Meme

Mama Zack cakap 'kalau rajin buat la kat blog korang..' So, aku rajin.

Total number of films I own on DVD/VCD

Mengikut kiraan database software MovieCollector yang aku pakai ni, ada 170 DVD kesemuanya. Tapi still ada dalam 20 lagi yang aku belum update. VCD pulak ada dekat 300+. Video ada dalam 50 keping. So, total dia.. issh, kira sendiri la. Mak aku selalu advise aku untuk jual collection cd aku ni kat pasar malam. But that was before she bought a VCD player (the VHS player exploded!) and started her own VCD collection of Hindi movies and songs. Hehehe... Now she knows why.


The last film I bought

Bought as in beli dekat kedai ke? Kalau beli ,maybe Crash kot. Tapi kalau free (..all u need is a free 2mb internet line..hehe) probably the 2nd season of The L Word. Mmg layan abis..! Oh ya, Night Watch yang aku belum sempat tengok.


The last film I watched

Kalau wayang The Land Of The Dead. Kalau DVD Man of The House (..it sucks) yang aku beli disebabkan oleh Tommy Lee Jones. Apsal Tommy Lee Jones punya movie choices sekarang ni mengarut huh..?


5 films that mean a lot to me (in no particular order)

Grease (..my favourite film of all time)
Kakashi (..my first official date movie)
Ju-On (..buat aku takut gila. Buat semua org yg aku kenal takut gila lepas aku pinjamkan VCD)

A Better Tomorrow (..a cult fav among my family members)
Any P. Ramlee comedies (..reminds me of home)


5 films I don't mind watching over and over.

Hard-Boiled (..best shootout movie of all time, period)
JFK (..very intriguing)
The Usual Suspects (..gives me goosebumps everytime I see it)
Chow Sing Chi's comedies (..comic genius!)
Tarantino's movies (..visionary filmaking at its best)


Who would you cast to play yourself in the movie version of your life?

If there is a movie about my life I'm sure that it will be dull. Hmm..saper huh? it will probably be an unknown Asian actor. Or maybe a young Bill Murray ..directed by Darren Aronofsky. Or David Fincher. Or Rahim Razali. Hehe.

Tag 5 people and have them put this in their journal/ blog
sesaper jelah..

5 comments:

  1. fadz said...
     

    WTF!!!! ko pun layan The L Word???? wei weii weiiiiiiiiiiiiii!!, mana kau dapat weiiiiiiiiiiiiiii, kat mana nak cari second season tu????????? aku dah tgk 1st season, best gila (tgk dua kucing bergomol, ehemm)..pls tell me ASAP yaa, atau tak pun ko bagi pinjam aku second season kau..

  2. Zack said...
     

    Fadz, The L Word boxset ada kat Sg Wang.

    Edd, kau tgk The Usual Suspects goosebumps tang mana nya ? Kalau tgk Ju On ye lah, tapi tgk jugak Ju On yg mana satu. (Prekuel/ Original/ Hollywood remake ?)

    Btw, aku pun suka giler Chow Sing Chi comedies, esp. Sixty Million Dollar Man, God of Cookery, King of Comedies, mostly citer lama2 la.

  3. Edd Vedder said...
     

    fadz.. weh.! hehe. ada gak rupanya geng yg layan The L Word. Mcm Zack cakap kt sg wang baru ada. Tapi aku menggunakan facilities pejabat untuk muat turun dan burn secara percuma.. hehe. Season 2 lagi gempak beb! Aku suka Tina..!! Season 3 is coming soon.. Kalau ko nak pinjam no problem geng..

    zack, aku goosebumps setiap kali tgk usual suspects sbb teringat first time aku tengok citer tu, mmg aku tak sangka langsung ending dia! So setiap kali aku tengok ending dia, bulu roma aku naik menegak secara automatik.. pelik tul.

    Hanya ada satu Ju-on yang best.. and that is the original.

    Aku dulu dah ada buat collection movie Chow Sing Chi.. tapi dalam VHS! Have to start all over again dalam DVD plak..

  4. Nazim Masnawi said...
     

    Darren Aronofsky - fuck, it's so good it shoulda been mine.

  5. guile said...
     

    i love zombie movies..

Post a Comment